Hamilelik Hakkında Bilinmeyen Tüm Gerçekler Burada..

Kürtaj Nedir ? Nasıl Yapılır ?

Hamilelik sonlandırılması (Kürtaj):


İstenmeyen hamileliklere son verilmesi amacı ile yapılır. Ülkemizde 10 haftalık gebeliğe kadar hamile kadının rızası ile yapılmaktadır. Hamile kadın reşit ise ve bekar ise kendi onayı yeterli olmaktadır, evli ise eşinin de onayı gereklidir. Bu yöntem ancak ailevi, sosyal, tıbbi sebepler var ise yapılmalıdır. Kesinlikle bir doğum kontrol yöntemi olarak algılanmamalıdır.



  • Fraksiyone küretaj,probe kürtaj (PC):


Şiddetli ve uzamış kanamalarda ve özellikle 40 yaşının üzerindeki kadınlarda hem patolojik sebebi (hormon bozukluğu,rahim içi kalınlaşma ,kanser) tespit etmek hem de kanamayı durduracak tedaviyi sağlamak amacıyla yapılır. Menopozda olan kanamalarda teşhis amaçlı uygulanmaktadır.Rahim ağzında da kanser tespiti için kürtaj esnasında ayrıca parça alınabilinir. Bu fraksiyone kürtaj olarak adlandırılır.



  • Endometriyal dating:


Kısırlık teşhisinde yumurtlamanın olup olmadığını tespit amacıyla adetin 21. günü rahim içinden küçük bir parça alınarak progesteron hormonunun rahim içine etkisi araştırılır. Tekrarlayan düşüklerde de benzer şekilde Luteal faz yetmezliğinin tespiti için uygulanmaktadır.



  • Rest kurtaj (RC);


Kendiliğinden olan düşüğün veya daha önce yapılan kürtajdan sonra kalan parçaları temizlemek için yapılan işlemdir.Doğum sonrası eğer parça kalırsa kalan parçalar büyük olabileceğinden özel küretler ile bu işlem yapılmakta ve bu işleme Boom Küretaj ismi verilmektedir.

Etiketler:

336*280 Reklam Alanı
Admin | | 26 Nisan 2008 Cumartesi 07:56