Hamilelik Hakkında Bilinmeyen Tüm Gerçekler Burada..

Çatlak Oluşması

Çatlak sorununu önlemek tamamen mümkün olmasa da dengeli ve proteincatlak.jpg açısından zengin beslenme, düzenli egzersiz, cilde yapılan masajlar ve cildi nemlendirici kremler kullanmak çatlak oluşmasını azaltabilir.


Gebelikte alt karın bölgesi başta olmak üzere, kalça, bacak, kol ve göğüslerde çatlaklar görülebilir. Anne adaylarının yarısından fazlasında görülen bu çatlaklar; parlak kırmızı, bazende mor renkte olup, ağrısızdırlar ve bazen de kaşıntı yapabilirler. Nedeni hamileliğin son aylarında cildin gerilmesine bağlı olarak cilt altındaki kollagen dokusunun ayrılmasıdır. Doğumdan sonra sedefi beyaz renk alırlar.


Çatlakların oluşmasında hormonal değişiklikler, genetik yapı, daha önceki hamilelikte çatlak oluşması, aşırı kilo alma ve beslenme bozukluğu rol oynar. Çatlak oluşmasını önlemek tamamen mümkün olmasa da dengeli ve protein açısından dengeli beslenme, düzenli egzersiz, cilde yapılan masajlar ve cildi nemlendirici kremler kullanmak, çatlak oluşmasını azaltabilir. Doğum sonrası lazer tedavisi ve glycolic asid, ascorbic asid, çinko, sülfat, tyrosine karışımı losyon, çatlak görünümünü düzeltmek için kullanılabilir.

Etiketler:

336*280 Reklam Alanı
Admin | | 26 Nisan 2008 Cumartesi 08:02